Actueel‎ > ‎

Open podium

Open Podium Het Venster

Informatie voor geïnteresseerde en deelnemende kunstenaars

 

Het Venster

Het Venster, ruimte voor bezinning en bezieling, is het gebouw van de Open Geloofsgemeenschap Het Venster in Veenendaal. Het Venster wil een ontmoetingsplek bieden op het gebied van spiritualiteit en zingeving, waar mensen met elkaar kunnen leren, beleven en zijn, in een open en ruimte scheppende sfeer. Oorspronkelijk ontstaan vanuit een vrijzinnige beleving van het christelijk geloof, is de bloei van de vereniging vooral zichtbaar in de vrijheid die we elkaar bieden om onze ervaringen en ideeën met elkaar te delen. Juist deze diversiteit, die podium krijgt op verschillende momenten in de week, maakt het spannend en levendig en verrast ons keer op keer.

 

Open Podium

Vier keer per jaar, op zondagen om 15.00 uur, organiseert Het Venster een Open Podium. Het Venster biedt dan ruimte aan professionele en amateur-kunstenaars om iets kunstzinnigs te presenteren.

Het idee is om steeds twee (groepen) kunstenaars uit te nodigen wiens performances elkaar versterken of in elkaar overlopen tot een boeiend, sprankelend, ontroerend en uniek geheel. We hanteren hierbij de term cross-over kunst. Te denken valt bijvoorbeeld aan:

·         Een fotograaf en een muzikant brengen een collage van foto’s en muziek rond een thema dat hen beiden inspireert

·         Een dichter leest eigen gedichten, afgewisseld met improvisatietheater door een acteur

·         Een klassieke muziek ensemble werkt samen met een jazzcombo: ze spelen deels uit hun eigen programma en brengen een of twee stukken samen.

·         ... vul maar in!

Alle vormen van podiumkunst en (beeldende) kunstvormen die met podiumkunst gecombineerd kunnen worden zijn welkom.

 

Voorwaarden voor deelname

·         enthousiasme om een andere kunstvorm en kunstenaar op het podium te ontmoeten

·         de activiteit past bij het karakter en de missie van Het Venster

·         geen expliciete uitingen van godsdienstige en/of politieke overtuigingen

·         low budget: een ruime onkostenvergoeding of bescheiden honorarium

Op Open Podium activiteiten wordt geen winst gemaakt, wel wordt een bescheiden entree geheven, ter bestrijding van de kosten. Er is een ruime inloop- en uitlooptijd om ontmoeting mogelijk te maken. Het gebouw biedt plaats aan zo’n 50 bezoekers en beschikt over een klein podium (ongeveer 6 x 2,5 m), een geluidsinstallatie en een piano.


Archief

Open Podium - 2 november 2014Open Podium – 22 juni 2014

Crossover-kunst
een inspirerende ontmoeting op het podium

 Op zondag 22 juni vindt er ’s middags een inspirerende ontmoeting plaats in Het Venster.

Mark Snitselaar (klarinet) en Janneke Zegveld (viool) spelen werken van componisten die door de nazi’s als ‘entartet’ (gedegenereerd) werden bestempeld. Zij schetsen de achtergronden van het muzikale leven in en rond de oorlogsjaren. Op het programma staan werken die, vanwege de joodse komaf van de componist, werden verboden.

Jos Somsen zingt joodse (verzets)liederen, waarbij ze op de piano begeleid wordt door Rinie van der Leer. Een aantal liederen zullen gezongen worden met begeleiding van Mark en Janneke.

 

Aanvang 15.00 uur

(zaal open om 14.30 uur).

 

Entree € 12,50 / € 10,- voor leden en donateurs van Het Venster.

Kaarten te bestellen via e-mail schuitemaker.martin@gmail.com of te koop op de dag zelf vanaf 14.30 uur in Het Venster.

Comments