Onze Bibliotheek

De  naam bibliotheek is vervangen door: Commissie Boeken & Beelden, bestaande uit

Boeken                                     Jaap van ’t Riet  

Beelden - in de vorm van dvd's   Els de RooBibliotheek

Leden en donateurs van Het Venster kunnen boeken lenen uit onze eigen 'spirituele bibliotheek', d.w.z. de drie boekenkasten.

Het komt regelmatig voor dat mensen boeken beschikbaar stellen voor deze bibliotheek, zodat ook anderen kennis kunnen nemen van de inhoud. Dit wordt zeer op prijs gesteld.
Als je ook boeken hebt waarvan je denkt: dát is iets voor de NPB en dat boek staat thuis toch maar stof te vangen, dan kun je twee dingen doen: schenken of uitlenen aan de Open Geloofsgemeenschap.
In beide gevallen geldt het verzoek: leg het boek op de plank links naast de boekenkast met op een briefje je naam/telefoonnummer en de vermelding ‘gift’ of ‘te leen’. Dan kan eerst nog bekeken worden of het inderdaad past binnen onze bibliotheek en of de titel niet al aanwezig is.

De uitleenregels:

• Boeken zijn in principe alleen te leen voor leden en donateurs van de Open Geloofsgemeenschap Het Venster. In principe, want het blijft mogelijk voor mensen ‘van buiten’ om een boek te lenen. Voorwaarde daarbij is dat een lid/donateur zich verantwoordelijk stelt. Concreet betekent het dat diens naam dan óók in het schrift wordt geschreven.

• De uitleentermijn is 6 weken. Schrijf in het uitleenschrift de gevraagde gegevens: datum van uitleen; titel van het boek; auteur; eigen naam (+ evt. naam van lid/donateur) en telefoonnummer(s) of e-mailadres. Je kunt uit het bakje met briefjes een briefje meenemen om de datum op te schrijven.

• Je mag een boek één keer verlengen voor 4 weken. Kruis dit dan aan in het schrift onder ‘verlenging’.

• Wanneer je het boek terugbrengt, vul dan in het schrift de retourdatum in. Voorin de boeken zit een sticker of plakbriefje waarop de categorie van het boek staat, zodat je de boeken weer op de juiste plank terug kunt zetten.


Bij vragen/opmerkingen, reageer gerust.

Jaap van 't Riet
 DVD-uitleen!

Al een lange tijd kunnen leden/donateurs van de afdeling Veenendaal genieten van een bijzonder boek of tijdschrift via de uitleen van de NPB-bibliotheek. Vanaf heden wordt deze uitgebreid met een collectie dvd's.

Als ondersteuning of ter illustratie van een bijeenkomst of om thuis, alleen of met meerdere liefhebbers, van te genieten.

In grove lijnen komt de uitleen voor de dvd’s overeen met de boekenuit-leen. Voor de details van de uitleen verwijs ik graag naar de handleiding ter plekke. Het volledige assortiment speelfilms en documentaires in de uitleen is aanwezig in de kaartenbak, onderverdeeld in diverse genres. Deze kunnen eigendom zijn van de Open Geloofsgemeenschap of (tijdelijk) uit de thuiscollectie van een lid/donateur zijn. Heb je zelf een pareltje in de kast staan waarvan je vindt dat die beslist meer kijkers verdient, schrijf dan de titel(s) en je naam + telefoonnummer/ e-mailadres op een memo en stop die achterin het kaartenbakje. Met een zekere regelmaat buig ik me over het bakje en neem contact met je op over eventuele (tijdelijke) uitleen of schenking aan de beeldencollectie van onze club.

Een greep uit het aanbod: 

-       Het dagboek van Anne Frank, dubbel dvd. De 1e schijf bevat een BBC-verfilming uit 2009 van het bekende achterhuis-drama. Het 2e schijfje bevat een documentaire over de relatief onbekende  Rutka, ook wel de Poolse Anne Frank genoemd.

-       Slumdog Millionaire, de met 8 oscars bekroonde film van Danny Boyle.

-       Het Evangelie van Judas, spraakmakende documentaire van National Geographic.

-       Le Scaphandre et le Papillon, waargebeurd verhaal over de grenzen van het leven.

 Els de Roo

 

Subpagina''s (1): Catalogus op thema
Comments