Open ruimte

v Open ruimte
Een Open ruimte is een ingeplande bijeenkomst, waar gelegenheid wordt geboden aan leden/donateurs (eventueel samen met anderen) om iets dat hen bezighoudt met de aanwezigen te delen/samen te doen. Dit wordt voorbereid door de leden zelf, al dan niet ondersteund door Martin Schuitemaker, Jos Somsen of Eveline de Kock.(werkgroep Open Ruimte).

 

*** *** ***
Archief
Virtuele wandelcoaching

Ik wil mijzelf en het thema van 6 januari 2013 graag even aan u voorstellen.

 

Mijn werkterreinen waren achtereenvolgens de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven om uiteindelijk als coach met een eigen praktijk mijn weg te vervolgen. Ik heb als fysiotherapeut mensen ondersteund en geholpen, als schooldirecteur gemanaged en als sociaal pedagoog  mensen onderwezen en opgeleid tot coach en trainer. En ik schrijf graag.

 

Een half jaar geleden verscheen mijn boek “Wandelcoaching’. Meer dan 65 jaar ervaring, geluk en ongeluk, banen en boeken heb ik meegenomen in gesprekken die ik gehouden heb met mijn wandelmaatjes over de problemen op hun werk. Hun verhalen heb ik opgeslagen in de vorm van wandelingen over de Veluwe. Dat waren er vele, want mensen wandelen graag en (heel merkwaardig) misschien wel door elkaar niet steeds aan te kijken loopt het gesprek veel makkelijker. Want verhalen vertellen is voor mij waar het om draait bij zo’n wandeling: elkaar vertellen wat je bezig houdt, waar je het lastig mee hebt, waar je vrolijk van wordt. Of wat schuurt en pijn doet. En in het bos of op de hei wordt zo’n verhaal aangevuld door stilte, een plotseling vergezicht, een prachtige metafoor in de boom voor je of een stom spelletje uit je jeugd. Heerlijk vak, wandelcoach, en je wordt er nog voor betaald ook, roepen bijna al mijn wandelmaatjes.

Ik neem u mee op zo’n wandeling: eerst met verhalen en een gedicht, een spreuk, een visualisatie, dan een oefening in meditatief wandelen om te vervolgen met het bespreken van een vraag die zomaar uit het niets naar voren komt. U vertelt uw eigen verhaal. Het wordt een bijeenkomst waarin ik eerst om uw aandacht vraag, dan om uw reflectie en tot slot om uw actie.

Ik vind het heel bijzonder met dit –mijn- onderwerp bij u te gast te zijn.


 
Met groet, Jeroen Hendriksen

 Zie ook: www.jeroenhendriksen.nl

Het boek Wandelcoaching is uitgegeven bij Boom/Nelissen, Amsterdam
Comments