Paul Stegenga

Hier even wat meer over mijzelf, ik ben Paul Stegenga en 60 lentes jong en gelukkig gehuwd. 
 
 
Een citaat uit "liedjes voor de onbekende" van Henk Harmsen.
Nagarjuna: Het leven is zo teer, niet meer dan een zeepbel die danst in de wind.
Wat verbazingwekkend om te denken dat er na een uitademing een inademing zal volgen, of dat we zullen ontwaken na een nacht te hebben geslapen.
 
In het dagelijks leven ben ik bedrijfsadviseur bij een grote branche organisatie in het midden van het land.
Op latere leeftijd ben ik theologie gaan studeren. Ik ga voor in verschillende gemeenten in de omgeving en heb daarnaast ook een aanstelling als seniorenpastor in Driebergen.
Momenteel ben al een poosje klaar met mijn studie supervisie (een post-HBO studie). Met deze studie leerde ik veel over processen in groepen en over het begeleiden van mensen in hun beroep, en privé situatie. 
Erg leerzaam en ook meteen toepasbaar in mijn dagelijks werk en in het pastoraat.
Naast deze activiteiten heb ik samen met mijn echtgenote een praktijk voor coaching zie onderstaande link. Binnen deze praktijk ben ik actief als coach/supervisor voor diverse beroepsgroepen, zoals zelfstandig ondernemers maar ook mensen actief in de begrafenis branche. Hierbij gaat het om begeleiding/coaching van uitvaartleiders in hun vak.
http://www.stegengacoaching.nl


De agenda
 Het valt niet altijd mee om de goede toon te vinden... nu ben ik dit jaar 2013 erg geraakt door iets dat men in de Rooms Katholieke kerk al langer had gevonden... Ik was betrokken bij de vespers in Driebergen die wij in de Eucoemenische diensten deden, ik had als opdracht iets te doen over de statie "Jezus ontmoet zijn moeder Maria"
Hierbij kwam ik tot de ontdekking dat ieder mens uiteindelijk een moeder heeft.. .en die moeder graag wil "pleasen" of beter gezegd wil doen wat de moeder wenst... Jezus ontmoet zijn moeder met een kruis op zijn nek... dat is nogal wat ... wat een desillusie wat een teleurstelling... Had de Engel niet gezegd, aan Maria, dat hij de verlosser zou zijn?? Nou ze ontmoet hier een loser een twijfelachtig persoon. Jezus kijkt naar zijn moeder zoals wij dat ook doen... maken wij het waar ??? Meestal niet ... leven met het gegeven dat het er niet van komt. Is Maria dan God?? Stellen wij God dan teleur???
Luthers als ik ben opgegroeid, mogen wij dan weten dat alles goed komt, God is een barmhartige God die leeft in liefde voor ons zelf (ik hoop dat de meeste mensen dit ook in hun moeder hebben ervaren) Dan is dat  mooi!!!!

 
Ook ben ik als seniorenpastor actief in Driebergen. Daar is ook een actieve gemeenschap die zich in vereniging verbonden met elkaar weet.
Zie http://www.parklaankerk.nl/wie-zijn-wij
Mijn taak is daar met de senioren goede gesprekken te voeren en deze leden van de geloofsgemeenschap te ondersteunen bij hun weg door het leven. Hierbij leer ik van hun en zij ook wel soms van mij...


Begraven

Begraven komt in mijn vak ook veel voor, en ik moet eerlijk zijn iedere keer ben ik weer geraakt als ik een mensenkind de grond in zie dalen. Ik sta daar dan aan het hoofd van het graf en zie de dierbaren langstrekken. Eigenlijk begraaf je jezelf een beetje. Iedere begrafenis is een confrontatie met jezelf als kwetsbare vergankelijke persoon. Leef het leven en ga met respect om met de mensen die op een moment de dood in ogen kijken.
Dood hoort bij het leven maar wordt hier in Nederland nog niet altijd geaccepteerd... ook door mij niet...


Subpagina''s (1): mooie citaten en gedachten
ĉ
Paul Stegenga,
18 jan. 2012 06:08
Comments